DETOXIFIEREA ȘI PURIFICAREA COLONULUI – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

DETOXIFIEREA ȘI PURIFICAREA COLONULUI – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Această tehnică este extrem de valoroasă în procesul de armonizare a sănătăţii deoarece, pe lângă efectele ei asupra sănătăţii somatice, ea acţionează puternic în sens pozitiv şi asupra stării psihice. Persoanele care au realizeazat acest procedeu, au mărturisit faptul că în acord cu principiile psihosomaticii, odată cu eliminarea depunerilor toxice din tubul digestiv, au fost disipate din plan psihoemoţional şi stări precum cele de tristeţe, melancolie, agitaţie, tensiune şi stres, acestea dezvoltând apoi  în perioada imediat următoare efectuării tehnicii stări de linişte şi bunădispoziţie, calm, efervescenţă emoţională şi optimism.

PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Evacuarea zilnică a intestinului, nu reuşeşte să cureţe mucoasa acestuia care în timp se acoperă cu o coajă de sedimente, ce se încrustează acolo puţin câte puţin şi nu se elimină niciodată. Intestinul gros prezintă o floră microbiană care produce vitamina K şi B12, iar distrugerea florei atrage instalarea stărilor inflamatorii, apariţia microhemoragiilor şi anemierea bolnavului, iar toxinele din sedimente nu vor mai fi eliminate ci vor pătrunde în sânge, intoxicând celulele corpului.
Aceste sedimente provoacă procese de fermentaţie şi putrefacţie ale căror toxine ajung în întregul organismul. Iritaţia permanentă a mucoasei intestinale se află la originea a numeroase forme de cancer. Cazurile de cancer ale intestinului bat toate recordurile în comparaţie cu ale altor organe ale corpului. Dacă examinăm localizarea lor predominantă, constatăm că există locuri predispuse pentru cancerul la intestin. Acestea sunt mai ales zonele în care curbura colonului antrenează o încetinire a curgerii materiilor fecale. Este deci evident faptul că majoritatea cazurilor de cancer apar în locurile cele mai predispuse încrustării cu toxine ale mucoasei intestinului gros. Schema tubului digestiv reprodusă alăturat este revelatoare în aceasta directie. Această boală nu este însă singura problemă pentru persoanele cu colonul acoperit cu o coaja de materii fecale neeliminate. Bolile direct legate de acest tip de autointoxicare sunt:
– ciroza;
– reumatismul;
– dizenteria;
– artrita;
– nevrite;
– psihoze;
– maladii ale inimii;
– boli ale pielii;
– miros in cavitatea bucală;
– litiaze;
– insomnii;
– sciatica;
– anemie;

În acest caz, apariţia acestor afecţiuni se datorează recirculării toxinelor.
Principalele consecinţe ale constipaţiei la nivelul diverselor etaje ale corpului:
– stomac: pierderea tonusului stomacal, ptoze stomacale, ulcere, cancer. De multe ori aceasta se află la originea mirosului urât al gurii;
– rinichi: litiaze (calculi), colici nefritice;
– sistem nervos: insomnii, depresii, iritabilitate, isterie;
– picioare: sciatică, staze venoase ce conduc la formarea varicelor;
– colon: hemoroizi, cancer la colon;
– ficat: congestii hepatice, calculi la vezică, intoxicatii de origine hepatică;
– apendice: apendicită cronică sau acută;
– sânge: anemie, modificări patologice ale compoziţiei sanguine;
– partea inferioară a abdomenului: staze sanguine diverse, infecţii cronice ale organelor genitale la femei (uter, ovare, trompă), deplasarea uterului;
– piele: diferite tipuri de erupţii;
Otrăvurile pătrund din intestin direct în sânge şi se repartizează în întregul organism. Dacă aceste otrăvuri din colon ajung în sânge mulţi ani, efectele procesului de îmbătrânire vor apare prematur. Prin această metodă apa absobită pe gură ajunge în stomac unde, condusă de mişcări simple, parcurge tot traseul intestinului până la ieşire. Exerciţiul se continuă până ce apa iese tot atât de curată şi limpede ca şi la intrare. El nu prezintă niciun fel de dificultăţi majore, nu implică nici un pericol şi de aceea este recomandat oricui, cu condiţia ca tehnica să fie corect executată.
PREGĂTIRE
Încălzim apa sărată într-un dozaj de 15-16 grame sare la litru, ceea ce reprezintă mai puţin decât concentraţia serului fiziologic (o lingură rasă, cu sare, la un litru de apă). Este obligatoriu ca apa să fie sărată, căci dacă este pură va fi absorbită prin osmoză, străbătând mucoasa şi fiind evacuată pe cale normală ca şi urină, şi nu prin anus. Dacă apa ni se pare prea sarată la gust, putem să-i reducem concentraţia până când ni se va părea acceptabilă.
MOMENTUL INDICAT PENTRU EXECUŢIE
Momentul cel mai potrivit pentru realizarea acestei tehnici este dimineaţa, pe stomacul gol. Vom ţine cont că tehnica durează mai mult de o oră. În acea zi nu vom face nici un fel de exerciţii solicitante de gimnastică (preferabil nici a doua zi).
MODUL DE EXECUŢIE
– bem un pahar cu apă sărată caldă (puţin mai ridicată decât temperatura camerei);
– imediat după aceea se vor executa toate mişcările prescrise;
– bem apoi încă un pahar cu apă, care va fi urmat de întreaga serie de mişcări;
Se va continua astfel absorbţia unui pahar de apă sarată cu executarea exerciţiilor indicate.
În timpul efectuării acestei tehnici, datorită seriei de mişcări, apa trece aproape imediat în intestinul subtire, fără a cauza o senzaţie de greaţă.
Se va continua alternantiv: absorbţie apă – mişcări indicate, până ce vor fi băute 6 pahare în total. În acest moment trebuie să ne ducem la toaletă. În mod normal, o primă evacuare se produce aproape instantaneu, fecalele normale ce au fost muiate sunt urmate de scaune din ce în ce mai moi, apoi lichide (gălbui). Dacă aceasta nu se produce imediat, sau cel puţin după un interval de 5 minute, se vor reface din nou mişcările indicate, fără a semai absorbi apă, apoi ne reîntoarcem la toaletă. Dacă, în mod cu totul exceptional, rezultatul nu se produce, va trebui să amorsăm evacuarea, eventual printr-o clismă cu ½ l apă, prin mijloace obişnuite (irigator). Odată ce sifonul a fost amorsat, sau de îndată ce primele scaune au aparut, restul urmează în mod automat. După fiecare trecere la toaletă, după folosirea hârtiei uzuale, se va spala anusul cu apă calduţă şi se va şterge, eventual ungându-l cu ulei de floarea soarelui presat la rece pentru a preveni o iritaţie datorată sării.
După această primă trecere la toaletă trebuie:
– să se bea din nou un pahar cu apă caldă sărată;
– să se efectueze toate mişcările şi să ne întoarcem la toaletă, pentru o nouă evacuare. Se va continua astfel alternanţa băut apă caldă sărată- exerciţii-mers la toaletă, până când apa va ieşi la fel de curată ca şi la intrare, ceea ce, după suprafaţa acoperită cu toxine a colonului, corespunde absorbţiei a 10- 14 pahare de apă sărată, rareori necesitând mai mult. Atunci când suntem satisfacuţi de rezultat, sau cu alte cuvinte, de îndată ce apa va fi îndeajuns de curată, după cum dorim, putem:
a) să nu mai facem nimic, şi în această situaţie vom mai merge de câteva ori la toaletă în ora care va urma, acesta fiind singurul inconvenient.
b) să consumăm 3 pahare de apă caldă nesărată, să mergem la toaletă şi aplecându-ne din mijloc, să ne provocăm vomă (eventual introducând două degete spre baza limbii, spre gât). Această mişcare dezamorsează sifonul şi goleşte complet stomacul.
CAUZELE UNUI EVENTUAL EŞEC
După ce au fost consumate 4 pahare cu apă dacă, de exemplu, simţim că tot ceea ce ţine de conţinutul stomacului nu trece în mod normal în intestin şi se instalează o senzaţie de supraîncărcare ce ajunge până la greaţă, aceasta înseamnă că gâtul pilorului nu se deschide cum ar trebui. Odată însă ce sifonul este amorsat nu mai există nici un fel de dificultate, putând continua linistiţi tehnica. Este posibil ca la unele persoane un dop de gaze, datorat fermentaţiei, acesta să împiedice amorsarea normală a sifonului. În acest caz este suficient să se apese în mod ferm abdomenul cu mâinile realizând un masaj abdominal. în cazul cel mai nefavorabil, sau cum s-ar spune, atunci când apa nu părăseşte sub nici o formă stomacul, avem de ales între două soluţii:
a). să mergem la toaletă şi să ne provocăm voma golind conţinutul stomacului prin stimularea bazei limbii cu două degete pentru a declanşa reflexul vomitativ
b). să nu facem nimic, apa evacuându-se de la sine, progresiv, sub formă de urină.
Dupa exerciţiu, este absolut necesar să ne odihnim şi să evităm să ieşim în frig.

PRIMA MASĂ
După finalizarea tehnicii, trebuie în mod imperativ să se respecte următoarele indicaţii:
– să se mănânce cel puţin la o jumătate de oră după exerciţiu şi cel mai târziu la o oră după terminarea acestuia; este categoric interzis să se lase tubul digestiv gol mai mult de o oră;
– prima masă va fi alcatuită din: orez fiert în apă (fiert astfel încât boabele să se topească în gură).
El poate fi servit însoţit de morcovi bine fierţi. La această primă masă este absolut necesar să se consume cel puţin 40 grame de unt (acesta trebuie topit deasupra orezului).
În cazul în care nu avem orez, acesta poate fi înlocuit cu o fiertură de grâu, de ovăz.

DETOXIFIEREA ȘI PURIFICAREA COLONULUI – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

IMPORTANT
În niciun caz orezul nu va fi fiert în lapte. Timp de 24 de ore după această tehnică este absolut interzis să se bea lapte sau să se mănânce iaurt, chefir, sana etc. Tot în timpul aceloraşi 24 de ore, alimentele sau băuturile acide, fructele şi legumele crude sunt interzise. Pâinea este permisă numai la a doua masă care urmează după exerciţiu. Toate brânzeturile cu pastă tare sau semitare sunt permise. Sunt absolut interzise brânza albă şi brânzeturile fermentate. După 24 de ore putem reveni la regimul normal specific, evitând totuşi orice exces de carne.

BĂUTURI
Absorbţia apei sărate va antrena cu sine, prin osmoză, o parte din lichidele organismului către tubul digestiv. Este deci normal să resimţim o sete accentuată după executarea aceastei tehnici. Este absolut necesar să nu se consume vreo formă de lichid, nici măcar apă curată, caci vom continua să alimentăm sifonul şi vom merge fără încetare la toaletă. După prima masă însă, putem bea moderat apă sau infuzii uşoare (tei, mentă). Alcoolul este strict interzis în intervalul de 24 de ore ce urmează după exerciţiu. Dacă scaunele nu vor apărea decât după 24 sau 36 de ore nu trebuie să ne surprindă. Ele vor fi acum galben-aurii şi inodore, precum acelea ale unui copil mic. Această tehnică ar trebui efectuată de cel puţin două ori pe an, în perioada de trecere dintre anotimpuri. În cazurile de intoleranţă la sare, se poate recurge la o fiertură de praz, morcovi sau alte legume, chiar cuburi de bulion pot fi utilizate. Persoanele constipate pot realiza tehnica în fiecare săptamână, dar numai cu 6 pahare de apă cu sare. În acest caz ciclul se realizează într-o jumătate de oră. Avantajul este că nu slabesc pereţii colonului.

BENEFICII:
-evacuarea totală a sedimentelor încrustate în mucoasa intestinului gros.
Efectele benefice nu vor apare neapărat imediat, dar ele nu vor întârzia după 2-3 zile:
– prospeţimea mirosului răsuflării;
– somn mai odihnitor;
– dispariţia erupţiilor sau a coşurilor de pe faţă sau de pe corp;
– dispariţia mirosurilor corporale (transpiraţia devine inodoră);
– pielea devine pură şi curată;
– ochii devin limpezi şi magnetici;
– se stimulează profund ficatul (acest beneficiu se constată după culoarea primelor scaune);
– completează tratamentul oxiurozei;
– se acţionează şi asupra celorlalte glande anexe ale tubului digestiv, în special asupra pancreasului (Cazuri de diabet în faza incipientă pot fi tratate punându-l pe pacient să practice tehnica o dată la două zile timp de două luni, aceasta realizându-se în paralel cu un regim alimentar adecvat şi anumite exerciţii de respiraţie.);
– asimilare corectă a hranei;
– armonizarea siluetei (se împlineasc armonios în plan fizic cei slabi şi piard în greutate cei cu kilograme în plus);
Toate acestea se menţin, cu condiţia de a alege un regim alimentar hipotoxic, fără exces de carne.

CONTRAINDICAŢII
– persoanele care suferă de ulcer în formă gravă trebuie să aştepte vindecarea înainte de a practica această tehnică;
– persoanele care suferă de afecţiuni acute ale tubului digestiv: dizenterie, diaree, colită pronunţată, apendicită acută sau afecţiuni ca tuberculoză intestinală sau cancer nu trebuie să practice această tehnică;
– în cazurile de colită cronică pot fi obţinute ameliorări prin această tehnică (se v-a practica în afara perioadelor de criză).

GRUPAJUL DE MIŞCĂRI NECESARE APLICĂRII TEHNICII

– fiecare mişcare trebuie să fie repetată de 4 ori pe fiecare parte, în mod alternativ, într-un ritm suficient de rapid. Seria completă nu ia mai mult de 2 minute şi jumătate, 3 minute.

PRIMA MIŞCARE
Poziţia de start: în picioare, tălpile depărtate la aproximativ 30 cm, degetele înlănţuite cu palmele în sus, se va îndrepta spatele bine, se va respira normal, relaxat. Fără a face să se răsucească bustul, ne înclinăm mai întâi spre stânga, apoi fară să ne oprim, revenim pentru a ne înclina pe cealaltă parte. Se va repeta de 4 ori această mişcare dublă. Aceste mişcări deschid pilorul şi la fiecare înclinare o parte din apă părăseşte stomacul şi se revarsă către duoden şi intestinul gros.

A DOUA MIŞCARE
Aceasta face să înainteze apa în intestinul gros. Poziţia de pornire este aceeaşi: în picioare, cu tălpile depărtate. Se va întinde braţul drept la orizontală şi se va îndoi braţul stâng până ce arătătorul şi degetul mare ating clavicula dreaptă.
Se va efectua apoi o rotaţie a trunchiului, îndreptând braţul întins către spate, cât mai departe. Se va privi vârful degetelor. Nu ne oprim la sfârşitul cursei ci revenim imediat la poziţia de plecare. Executăm apoi mişcarea în cealaltă parte. Această dublă mişcare va fi repetată de 4 ori.

A TREIA MIŞCARE
Apa continuă să înainteze în intestinul gros datorită acestei mişcări.
FOARTE IMPORTANT: Picioarele sunt depărtate la 30 de centimetri. Când poziţia este luată ca în imaginea ce descrie exerciţiul, vom face să pivoteze capul, umerii şi trunchiul până ce ajungem să privim călcâiul opus (deci dacă începem rotaţia spre drepta, se va privi călcâiul stâng). În continuare nu rămânem nemişcaţi ci revenim la poziţia de plecare şi reîncepem execuţia pe cealaltă parte. Se va repeta de 4 ori această dublă mişcare.

A PATRA MIŞCARE
Apa ajunsă la extremitatea intestinului gros trebuie să fie condusă prin colon datorită celei de- a patra mişcări, cea mai complicată din serie (este totuşi accesibilă oricui, cu excepţia persoanelor ce prezintă afecţiuni ale genunchiului sau meniscului; aceste persoane vor recurge la varianta de înlocuire a acestei mişcări). Poziţia de pornire: pe vine, picioarele depărtate la 30 cm, călcâiele fiind orientate către exteriorul pulpelor şi nu sub fese. Mâinile sunt aşezate pe genunchi, care sunt depărtaţi la aprox. 50 cm. Se va roti trunchiul şi se va aşeza genunchiul stâng la sol în faţa piciorului opus. Palmele împing în mod alternativ pulpa dreptă către pulpa stângă şi pulpa stângă către partea dreaptă, astfel încât să se comprime abdomenul pentru a apăsa colonul.

Se va privi cât mai mult în spate, răsucindu-se capul pentru a se accentua torsiunea trunchiului şi pentru a mări presiunea asupra abdomenului. Aici este absolut necesar să se înceapă prin punerea genunchiului stâng la sol, pentru a se comprima mai întâi partea dreaptă a abdomenului, apăsându-se mai ales colonul ascendent. Această dublă mişcare se va executa de 4 ori. În caz că nu se poate executa cea de- a patra mişcare, se va recurge la o variantă de înlocuire.

VARIANTA DE ÎNLOCUIRE
Poziţia de start: ne aşezăm la sol, cu picioarele întinse, trunchiul ridicat, sprijinit pe braţele întinse. Se îndoaie piciorul drept şi se trece peste stângul, punându-se în acelaşi timp palma dreaptă pe talpa piciorului şi se răsuceşte mult trunchiul spre stânga, privind înapoi. Se revine imediat şi se execută mişcarea alternativ. Se fac 4 torsionări.

PE SCURT:
1. Bem un pahar cu apă (250 g) caldă sărată în proporţie de o lingură de sare la un litru.
2. Efectuăm ciclul complet de mişcâri.
3. Bem un al doilea pahar, şi efectuăm exerciţiile.
4. Procedăm la fel în continuare, până la consumarea completă, gradată a 6 pahare de apă caldă sărată.
5. Mergem la toaletă şi aşteptăm să se producă o primă evacuare. Dacă aceasta nu se produce într-un interval de 5-7 minute refacem tot ciclul de exerciţii, fără a mai bea apă sărată. Daca nu apare un rezultat pozitiv, efectuarea unei clisme uşoare va declanşa peristaltismul intestinal şi va amorsa sifonul.
6. Bem încă un pahar cu apă, executăm exerciţiile, mergem la toaletă.
7. Urmărim alternanţa absorbţie apă – exerciţii – mers la toaletă, până când rezultatul ne va satisface.
8. FACULTATIV: Pentru a încheia, evacuăm toata cantitatea de apă conţinută în stomac provocându-ne voma (după ce am băut mai întâi două pahare cu apă caldă, nesărată). Dacă nu facem aceasta, ne putem aştepta să mai mergem la toaletă încă de câteva ori în urmatoarea oră.
9. Aşteptăm cel puţin o jumătate de oră înainte de prima masă, dar în orice caz nu lasăm să treacă mai mult de o oră după ce am terminat tehnica de curăţire înainte de a realimenta tubul digestiv.
10. Rezistăm ferm senzaţiei de sete cel puţin până după prima masă căci în caz contrar vom continua să mergem la toaletă fără oprire.

Material extras din cartea Gândire pozitivă, diete, cure şi regimuri alimentare – autor Mihai Moisoiu

 

Psiholog Mihai Marius Moisoiu

Psiholog Suceava, Brașov, Fălticeni

Cabinet psihologie Suceava, Brașov, Fălticeni

Tel: 0753937223
Mail: mmmoisoiu@gmail.com
Site: www.mihaimoisoiu.ro

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest