LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU BRIGITTE ŞI ILIE NĂSTASE

LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU BRIGITTE ŞI ILIE NĂSTASE

LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU BRIGITTE ŞI ILIE NĂSTASE

Ce analizăm:

1! poziţia picioarelor le EL;

Vârfurile tălpilor sunt orientate spre înainte şi tot în această direcţie este direcţionat şi interesul LUI. Sesizăm o rotaţie a trunchiului, a bazinului şi a coapselor LUI realizată în momentul când a sesizat că urmează să fie fotografiat.

Dacă ne-am imagina cum era poziţia LUI înainte de a fi fotografiat, îl vom percepe ca fiind situat la o oarecare distanţă de EA, cu vârfurile tălpilor şi cu genunchii direcţionaţi spre înainte.

Categoric nu e ipostaza plină de iubire şi afecţiune a unui cuplu armonios. EL era înainte de a fi fotografiat …alături de EA, dar cu gândurile LUI.

2! poziţia picioarelor la EA!

                       ŞI

3! poziţia genunchilor la EA;

La fel ca şi la EL, vârfurile tălpilor EI şi genunchii erau orientaţi spre înainte înainte de a fi făcută fotografia.  Ambii EI genunchi sunt orientaţi spre dreapta, spre EL, fiind lipiţi într-o postură tipic feminină abordată în mare parte parte şi datorită rochiei EI (rochia scurtă impune o astfel de poziţionare a genunchilor).  Dacă corelăm poziţia genunchilor EI cu cea a mâinilor ce sunt aşezate pe poşetă cu coatele lipite de corp, ne putem întreba dacă EA nu manifestă la nivel interior o serie de stări de frustrare şi dacă nu este o discordanţă între pretenţiile LUI sexuale de la EA şi ceea ce este EA dispusă să îi ofere şi consideră ca fiind moral să dăruiască în intimitate.

EA face compromisuri în această relaţie…pe mai multe planuri, iar EL, un bărbat dezinhibat ce poate fi prea puţin interesat de frământările şi dorinţele EI,  de nevoile EI sufleteşti!

4! poziţia braţului drept la EL;

EL este relaxat în această ipostază şi braţul lui drept, încheietura mâinii ne spun acest lucru. Deoarece a fost făcută o rotaţie de bazin spre stânga şi corpul LUI se sprijină pe braţul stâng în ideea de a simula o apropiere fizică şi afectivă în cuplu care să fie surprinsă în fotografie, braţul LUI drept ar avea 2 variante de poziţionare: cea de faţă…pe coapsa dreaptă şi o a doua variantă în care braţul drept ar putea fi aşezat cu palma pe coapsa stângă.

O eventuală poziţionare a braţului drept pe coapsa stângă ar fi adus oarecum o confirmare din partea LUI a acestei simulări de…cuplu plin de iubire.

5! poziţia trunchiului şi a umerilor la EA;

Această verticalitate a EI pe care o are ca şi trăsătură interioară, dar în parte este puţin impusă forţat, probabil că o ajută uneori să treacă mai uşor peste momentele dificile din plan emoţional.

Totuşi, putem observa o deformare a acestei verticalităţi, mai ales în zona umerilor şi a gâtului. Viaţa s-a opus acestei încercări a EI de a se menţine verticală şi problemele loviturile din partea vieţii nu au ocolit-o.

6! poziţia trunchiului şi a capului la  EL;

EL este pliabil pe situaţii, este un om care ştie să joace mai multe roluri, adaptate toate nevoilor de moment. De altfel, şi viaţa lui ca persoană publică, oarecum impune asta.

7! poziţia  gâtului şi a capului la EA;

O EA cu o stări de hiperemotivitate, nu foarte echilibrată în plan interior, cu o mare nevoie de protecţie şi afectivitate.

Concluzie:  EA ca şi echilibru şi forţă interioară nu îl poate susţine şi completa foarte bine pe EL. De aici şi problemele din cuplu ce pot să apară uneori. EL nu o percepe…”de talia lui” şi sunt şanse ca un astfel de bărbat să aprecieze drept slăbiciune această sensibilitate şi vulnerabilitate a EI.

Momentele frumoase ale cuplului lor au cam trecut. Multe certuri şi dezamăgiri pentru EA, multe momente pentru EL când poate şi-ar fi dorit alături o femeie mult mai puternică…de talia LUI.

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest