LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU – DONALD ŞI MELANIA TRUMP

LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU – DONALD ŞI MELANIA TRUMP

Ce analizăm:
1! Grad de apropiere a zonei bazinului
2! Orientarea spre interior a picioarelor
3! Orientarea spre interior a picioarelor
4! Grad de arcuire a taliei
5! Mod de poziţionare a umerilor
6! Mod de poziţionare a gâtului şi capului
7! Mod de poziţionare a gâtului şi capului

Interpretarea:

Poziţionarea picioarelor indică direcţia interesului manifestat de persoană– 2! şi 3!. Picioarele lor sunt poziţionate spre interior arătând un interes reciproc, o orientare unul spre celălalt! Percepem un interes reciproc manifestat la nivel nonverbal în acest cuplu.

Sunt prezenţi unul pentru celălalt mai ales la nivel instinctual (observăm o poziţionare spre în faţă a bazinelor celor doi, ceea ce arată o disponibilitate marită a unuia pentru celalalt în plan sexual) 1!, 4!. Pasiunea există şi cei doi o trăiesc!

La EA sesizăm o tendinţă de deplasare a zonei unerilor spre în spate şi o tendinţă de evidenţiere a ponei pieptului 5!. Corelând cu poziţionarea spre în faţă a bazinului putem interpreta… “Îl controlez în plan sexual şi simt că am un rol de putere lângă EL. Pot lua decizii alături de el, îl pot chiar controla, deoarece în plan instinctual este vulnerabil!.

Analizând posturile lor pe ansamblu  – 7! şi 6! putem interpreta din partea EI …”Ii ofer ceea ce vrea, îi spun ceea ce vrea să audă şi deţin putere!“, iar la EL …”Vreau să par puternic însă nu deţin controlul!”.

Poziţionarea gâtului şi a capului EI ne arată că… “În acest cuplu…suntem doi! Am un loc bine conturat şi mă pot pune în evidenţă atunci când doresc! Ţineţi cont de mine!“.

Sesizăm şi o bună armonizare în plan afectiv a celor doi, însă punctul central îl deţine zona sexuală! Si tipul de comunicare al celor doi, modul în care ştiu să îşi rezolve micile tensiuni din cuplu poartă această amprentă instinctuală!

Datorită acestei predominanţe instinctuale, acest cuplu poate fi marcat de izbucniri, certuri, intrigi şi gelozie.

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MOISOIU MIHAI MARIUS

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest