LIMBAJUL NONVERBAL LA ADELA POPESCU ŞI RADU VULCAN

LIMBAJUL NONVERBAL LA ADELA POPESCU ŞI RADU VULCAN

LIMBAJUL NONVERBAL LA ADELA POPESCU ŞI RADU VULCAN

Ce analizăm:

1! poziţia picioarelor la EA;

Picioarele EI sunt direcţionate spre înainte, ceea ce ne dă de înteles atenţia şi interesul nu este orientate spre EL;

2! poziţia picioarelor la EL;

Mesajul este asemănător cu cel transmis de picioarele EI. Diferenţa este că poziţionarea spre în faţă a piciorului LUI drept ne semnalează mai puternic decât la EA această orientare a interesului LUI în afara cuplului.

3! poziţia bazinului la EA – 4! poziţia bazinului la EL;

Bazinul EI este orientat uşor spre în spate, iar la EL datorită poziţionării piciorului drept, bazinul este răsucit spre înainte.

Între bazinul EI şi cel al LUI sesizăm o distanţă de câţiva centimetri ce aparent poate fi justificată de diferenţa de înălţime dintre cei doi (EL trebuie să se aplece puţin spre dreapta pentru ca EA să îl poată îmbrăţişa).

În plan intim,  sexual cei doi sunt puţin…”colegi de apartament“. Probabil că ar trebui să să revină vremurile bune de la începutul relaţiei lor  şi pasiunea reaprinsă!

Putem spune că au existat şi anumite divergenţe între cei doi, conflicte care i-au distanţat în planul intimităţii!

Picioarele, cea mai sinceră zonă a corpului, sunt atât de bine îndreptate spre înainte, încât sesizăm această tendinţă interioară a lor de a bloca apropierea ce s-ar putea realiza în zona bazinului.

Vrem să mergem înainte…poate fiecare cu planurile şi obiectivele lui, dar vrem să menţinem şi relaţia!

5! poziţia mâinilor la EL;

Îmi întind braţele şi o îmbrăţişez…de la distanţă!

EL nu îşi apropie efectiv corpul de EA, acele părţi ale corpului care ar trebui să le “împartă” în intimitate. Simulează o îmbrăţişare din care lipsesc pasiunea şi sentimentele orientate spre EA.

6! poziţia mâinilor la EA;

Datorită poziţiei mâinii stângi a EI, percepem o oarecare notă de posesivitate în felul de a îmbrăţişa. Dacă alegea inconştient un alt tip de îmbrăţişare, probabil că ar fi fost pusă în postura de a exprima o armonie intimă care …trebuie din păcate redobândită, aşa că a ales doar varianta permisă inhibiţiile şi blocajele din fiinţa EI care o condiţionează!

7! poziţia capului la EA;

Această orientare a capului spre dreapta ne indică faptul că EA are o înclinaţie interioară spre a asculta şi a fi empatică!

Cu o astfel de persoană cuplul are mari şanse de a reînvia din orice perioadă de plafonare! EA se deschide uşor afectiv şi comunică bine, ascultă şi părerea celuilalt la nivel de conversaţie!

8! poziţia capului la EL;

Poziţia capului la EL ne sugerează că indiferent de circumstanţe are o tendinţă înăscută de a salva situaţia şi aparenţele! De altfel este şi genul de bărbat care oferă protecţie femeii pe care o iubeşte!

Concluzie:

Relaţia merită revitalizată deoarece identificăm o EA feminină şi empatică şi un EL cu o masculinitate bine conturată la nivel de cuplu.

Trebuie să ţină cont totuşi că … “Atunci când se stinge pasiunea, facem primul pas spre a deveni doi străini!” şi să aibă grijă să reînvie această flacără în relaţia lor!

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training reality@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest