LIMBAJUL NONVERBAL LA ALEX ŞI ANTONIA VELEA

LIMBAJUL NONVERBAL LA ALEX ŞI ANTONIA VELEA

LIMBAJUL NONVERBAL LA ALEX ŞI ANTONIA VELEA
DE LA NEVOIA DE A FI APRECIAT, LA CERTITUDINEA PROPRIEI VALORI!

Ce analizăm:

1! poziţia picioarelor la EL;

Fac un pas în faţă! Simt că am nevoie de acest pas pentru a ieşi în evidenţă! Dacă stau lângă EA simt că mă eclipsează!

Nu e doar un pas în faţă. ALEX VELEA pune multă energie în această mişcare. Este suficient să privim călcâiul piciorului drept care este ridicat de la sol şi putem percepe acest start spre evidenţiere!

2! poziţia picioarelor la EA;

Vârfurile tălpilor la EA sunt orientate uşor în lateral stânga. Ar cam vrea să plece de lângă EL în acest moment.

3! -4! poziţia braţelor la EL;

De parcă nu ar fi sigur că pasul în faţă îl face suficient de vizibil în raport cu EA, EL ne arată clar cu gesturile ambelor mâini că…”În caz că nu m-aţi sesizat, vă arăt mai clar că …SUNT AICI ŞI SUNT DEOSEBIT!

5! poziţia braţului stâng la EA;

O EA relaxată şi un braţ stâng al EI la fel de relaxat. Este sigură pe EA, pe imaginea şi valoarea EI. Acest braţ relaxat este folosit pentru a induce o notă de sexualitate şi lascivitate, în acord cu piciorul stâng expus spre a fi privit!

6! poziţia capului la EL;

Capul uşor dat pe spate şi pieptul scos în faţă. Emană o undă de aroganţă şi de superioritate. De obicei băieţii din bandele de cartier şi găşti care se simt marginalizaţi şi defavorizaţi au această atitudine sfidătoare asupra normalităţii,  civilizaţiei şi a cursului firesc al lucrurilor.

Sunt o mândreţe de bărbat şi mai deosebit ca EA! Sunt plin de mine, de cine sunt şi reprezint EU!

7! poziţia capului la EA;

O postură ce exprimă o bună verticalitate a întregului corp, din care capul şi gâtul sunt parte integrantă. ANTONIA este sigură de valoarea EI şi are încredere în EA!

Concluzii:

La EL o stimă de sine scăzută în viaţa de zi cu zi. De obicei acest comportament şi imagine de apartenenţă la o “gaşca băieţilor de cartier” e adoptată… doar de băieţii de cartier! Când nu faci parte din acest mediu şi prezinţi motivaţii “umanitare” de genul “Vreau să arăt că şi aşa se poate reuşi! Nu am nevoie de costum şi cravata!“, oare nu cumva transmiţi că “La costum şi cravată sunt conştient că îmi pierd identitatea în mulţime! Fac această diversiune pentru a ieşi în faţă cu orice preţ pe o nişă unde toţi sunt predispuşi să considere că există un potenţial mai scăzut!“.

EA este mult mai sigură pe ea şi pe valoarea EI şi nu simte că are nevoie de o evidenţiere suplimentară!

Doar pozează provocator flexând coapsa stângă pentru a expune forma piciorului! Chiar dacă piciorul se sprijină pe vârful tălpii nu e vorba aici de un pas în faţă ci de un îndemn de genul “Priviţi-mă!“.

Oare nu e un alt mod de a se pune în evidenţă, un mod mult mai subtil şi mai fin decât la EL?

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

 

 

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest