LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS
13-07-2015 Madrid Queen Letizia and King Felipe with President of Romania Klaus Werner Iohannis and his wife Carmen Iohannis attend a lunch at Palacio Real in Madrid.No Spain? PPE/ThortonCredit: PPE/face to face- No Rights for Netherlands - - No Spain! -

LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS

LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS

Cuprins:

1! Distanţa dintre CARMEN IOHANNES şi REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Vorbim despre o distanţă protocolară între ELE. Cele două doamne se deplasează şi poartă o conversaţie menită să creeze şi să menţină o stare de cordialitate. Nu sunt prietene, nu au un trecut relaţional împreună. Este doar o întâlnire diplomatică şi distanţa dintre ele evidenţiază acest lucru.

Acest stil de deplasare şi distanţa menţinută mai evidenţiază că în plan subconştient cele două persoane încearcă să nu creeze o relaţie de dominare a uneia faţă de alta.

2! Poziţia mâinii stângi la REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Poziţia palmei stângi a REGINA LETIZIA A SPANIEI ne indică că aceasta îi relatează interlocutoarei despre o situaţie amintită de natură tactilă (senzaţii legate de atingeri percepute de aceasta).

Mai putem interpreta faptul că aceasta a avut un rol iniţiator în acea conjunctură. REGINA LETIZIA A SPANIEI a experimentat anumite trăiri interioare ce au rămas stocate ca amintiri şi acum povesteşte despre acestea cu plăcere şi un uşor amuzament.

3! Poziţia mâinii drepte la CARMEN IOHANNES ;

CARMEN IOHANNES are braţul, palma dreaptă poziţionate uşor spre partea anterioară a coapsei drepte. Dacă braţul nu a ajuns în această poziţie datorită balansului natural imprimat de deplasarea în sine, putem interpreta faptul că aceasta este plăcut impresionată de experienţa relatată de REGINEI LETIZIA A SPANIEI şi că ar vrea şi ea să experimenteze!

4! Poziţia capului la REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Atât, poziţia capului uşor aplecat uşor spre dreapta, cât şi privirea orientată spre dreapta jos ne indică faptul că REGINA LETIZIA A SPANIEI accesează din memorie informaţii legate de sfera tactilă.

5! Poziţia capului la CARMEN IOHANNES;

Pe lângă elementul diplomatic protocolar, care cere ca armonia conversaţională să fie întreţinută printr-o aprobare şi exprimare a unei stări de entuziasm faţă de cele relatate de interlocutoare, CARMEN IOHANNIS ne arată că exprimă o stare de entuziasm şi că REGINA LETIZIA A ANGLIEI  a reuşit cu succes să îi capteze atenţia!

Concluzie:

O conversaţie protocolară în care REGINA LETIZIA A SPANIEI a reuşit să îi capteze atenţia partenerei sale de discuţii, CARMEN IOHANNIS printr-o relatare despre o amintire de natură tactilă a acesteia.

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest