LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS
13-07-2015 Madrid Queen Letizia and King Felipe with President of Romania Klaus Werner Iohannis and his wife Carmen Iohannis attend a lunch at Palacio Real in Madrid.No Spain? PPE/ThortonCredit: PPE/face to face- No Rights for Netherlands - - No Spain! -

LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS

LIMBAJUL NONVERBAL LA REGINA LETIZIA A SPANIEI ŞI CARMEN IOHANNIS

Cuprins:

1! Distanţa dintre CARMEN IOHANNES şi REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Vorbim despre o distanţă protocolară între ELE. Cele două doamne se deplasează şi poartă o conversaţie menită să creeze şi să menţină o stare de cordialitate. Nu sunt prietene, nu au un trecut relaţional împreună. Este doar o întâlnire diplomatică şi distanţa dintre ele evidenţiază acest lucru.

Acest stil de deplasare şi distanţa menţinută mai evidenţiază că în plan subconştient cele două persoane încearcă să nu creeze o relaţie de dominare a uneia faţă de alta.

2! Poziţia mâinii stângi la REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Poziţia palmei stângi a REGINA LETIZIA A SPANIEI ne indică că aceasta îi relatează interlocutoarei despre o situaţie amintită de natură tactilă (senzaţii legate de atingeri percepute de aceasta).

Mai putem interpreta faptul că aceasta a avut un rol iniţiator în acea conjunctură. REGINA LETIZIA A SPANIEI a experimentat anumite trăiri interioare ce au rămas stocate ca amintiri şi acum povesteşte despre acestea cu plăcere şi un uşor amuzament.

3! Poziţia mâinii drepte la CARMEN IOHANNES ;

CARMEN IOHANNES are braţul, palma dreaptă poziţionate uşor spre partea anterioară a coapsei drepte. Dacă braţul nu a ajuns în această poziţie datorită balansului natural imprimat de deplasarea în sine, putem interpreta faptul că aceasta este plăcut impresionată de experienţa relatată de REGINEI LETIZIA A SPANIEI şi că ar vrea şi ea să experimenteze!

4! Poziţia capului la REGINA LETIZIA A SPANIEI;

Atât, poziţia capului uşor aplecat uşor spre dreapta, cât şi privirea orientată spre dreapta jos ne indică faptul că REGINA LETIZIA A SPANIEI accesează din memorie informaţii legate de sfera tactilă.

5! Poziţia capului la CARMEN IOHANNES;

Pe lângă elementul diplomatic protocolar, care cere ca armonia conversaţională să fie întreţinută printr-o aprobare şi exprimare a unei stări de entuziasm faţă de cele relatate de interlocutoare, CARMEN IOHANNIS ne arată că exprimă o stare de entuziasm şi că REGINA LETIZIA A ANGLIEI  a reuşit cu succes să îi capteze atenţia!

Concluzie:

O conversaţie protocolară în care REGINA LETIZIA A SPANIEI a reuşit să îi capteze atenţia partenerei sale de discuţii, CARMEN IOHANNIS printr-o relatare despre o amintire de natură tactilă a acesteia.

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest
×