LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN ŞI BARAK OBAMA

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN ŞI BARAK OBAMA

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN ŞI BARAK OBAMASTRÂNGEREA DE MÂNĂ ATINCI CÂND EXISTĂ DIFERENŢE VIZIBILE DE ÎNALŢIME ÎNTRE CEI DOI.

Ce analizăm:

1! strângerea de mână (VLADIMIR PUTIN – mâna dreaptă şi BARAK OBAMA – mâna dreaptă) – 2! poziţia cotului drept al lui VLADIMIR PUTIN ŞI 3! poziţionarea palmei stângi a lui VLADIMIR PUTIN  pe cotul mâinii drepte a lui BARAK OBAMA.

Analizăm împreună punctele 1!, 2! şi 3! pentru a avea o perspectivă nonverbală cât mai uşor de înţeles asupra acestei strângeri de mână!

(1!) ambele palme sunt poziţionate pe verticală într-o strângere de mână ce scoate în evidenţă un echilibru de forţe şi de masculinitate. Spunem acest lucru şi pentru că ambii participanţi au coatele (2! şi 3!) apropiate de propriul corp şi unghiurile dintre braţe şi antebraţe sunt de aproximativ 90 de grade. Braţele sunt ţinute în posturi compacte. Nici VLADIMIR PUTIN şi nici BARAK OBAMA nu reuşesc să “disloce” postura braţului celuilalt.

Trebuie să menţionam totuşi că aceste poziţii ale braţelor cu coatele pe lângă corp sunt menţinute şi pentru că cei doi sunt la distanţă mică unul faţă de celalalt şi acest aspect favorizează acest lucru.

Suplimentar, VLADIMIR PUTIN simte nevoia de a inveti mai multă forţă în această strângere de mână şi 3! poziţionează palma stângă pe cotul drept al lui BARAK OBAMA. Putem spune aici că ar vrea prin această prindere să echilibreze forţele!

De ce simte VLADIMIR PUTIN să se implice suplimentar?

5! distanţa dintre VLADIMIR PUTIN şi BARAK OBAMA;

EL simte în plan subconştient că s-a apropiat nepermis de mult de un BARAK OBAMA …MULT MAI ÎNALT DECÂT EL!

Acesta îl domină cu diferenţa de înălţime şi VLADIMIR PUTIN percepe puţin cam prea târziu că starea lui interioară de masculinitate este dificil de menţinut. Apare o stare interioară de inhibiţie!

6!  poziţionarea privirii la VLADIMIR PUTIN;

BARAK OBAMA îl domină pe VLADIMIR PUTIN şi acest aspect îl sesizăm prin analiza direcţiei lateral spre în jos a lui VLADIMIR PUTIN. Liderul rus se simte inconfortabil şi se manifestă o stare de inhibitie! Nu e plăcut să te apropii atât de mult cu faţa de pieptul unul alt bărbat!

7! postura corporală şi direcţia privirii la BARAK OBAMA;

BARAK OBAMA simte acest avantaj şi imprimă mai multă forţă personală în această strângere de mână! Sesizăm acest aspect datorită faptului că se apleacă uşor spre VLADIMIR PUTIN şi privirea acestuia este direcţionată spre în jos, în zona capului interlocutorului lui.

Suplimentar analizăm…

4! poziţia mâinii stângi la BARAK OBAMA;

Putem evidenţia această forţă suplimentară pe care BARAK OBAMA o investeşte în strângerea de mână realizată prin faptul că menţine braţul stâng tensionat şi pregătit pentru a “forţa nota” şi a prinde şi el cu palma cotul drept al lui VLADIMIR PUTIN!

Concluzie:

VLADIMIR PUTIN a pierdut foarte mult din starea interioară de masculinitate pe care de obicei o manifestă cu aşa o forţă, deoarece a realizat o apropiere nepermis de mare faţă de un oponent mult mai înalt decât EL.

BARAK OBAMA a sesizat şi a speculat parţial acest avantaj şi lipsa de atenţie a lidrului rus!

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training.realiy@gmail.com

 

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest