SEVA DE MESTEACĂN – UN ELIXIR PENTRU CORP, MINTE ŞI SUFLET – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI
Closeup portrait of young lady holding a mirror

SEVA DE MESTEACĂN – UN ELIXIR PENTRU CORP, MINTE ŞI SUFLET – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

SEVA DE MESTEACĂN – UN ELIXIR PENTRU CORP, MINTE ŞI SUFLET – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

În seva de mesteacăn se găsesc o serie de substanţe nutritive care prezintă efecte terapeutice remarcabile. Seva conţine un amestec uşor asimilabil de către organismul uman format din glucoză, fructoză, aminoacizi, derivaţi terpenici, vitamina C şi o serie întreagă de minerale valoroase: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier.
Pentru o cură de dezintoxicare cu sevă este indicat să se consume numai crudităţi insistând pe folosirea salatelor proaspete de păpădie, leurdă şi măcriş, dar şi pe consumul legumelor (ţelină, pătrunjel, sfeclă roşie, morcovi etc.) şi fructelor proaspete (mere, pere, kiwi, pomello, ananas, grapefruit, portocale, lămâi etc.). O cură poate să dureze 20-50 de zile. Acest mod de utilizare a sevei are un puternic efect depurativ, diuretic dar şi remineralizant. Datorită efectului diuretic vom o cantitate mărită de urină şi vom resimţi la începutul curei o uşoară senzaţie de ameţeală (primele 2-3 zile). Pentru amplificarea efectelor curei putem consuma în perioada curei sucuri de orz verde şi de lucernă.

ARTROZE, AFECŢIUNI REUMATICE
Este foarte important atât în cazul artrozelor, cât şi al afecţiunilor reumatice să se menţină un regim alimentar mai sever (de preferat fără carne şi zahăr) în care vom include multe verdeţuri proaspete, sucuri de legume şi fructe. Se va consuma o cantitate de 500-1000 ml de sevă zilnic, dimineaţa, pe stomacul gol. Simultan, pentru accelerarea vindecării se va folosi sublingual un amestec de plante antiinflamatoare şi depurative: frunze de mesteacăn (Betula pendula), frunze de frasin (Fraxinus excelsior), rădăcină de brusture (Arctium lappa), frunze de anghinare (Cynara scolymus). Cura cu seva de mesteacăn, administrată minim un litru pe zi, vreme de 3 săptămâni, este utilizată pentru tratarea durerilor în articulaţii. Efectele antireumatice ale sevei sunt amplificate prin aplicarea externă de cataplasme cu pulbere de scoarţă de mesteacăn şi cataplasme din argilă, miere de albine şi suc de varză proaspătă pe articulaţiile afectate.

PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

RINICHI, VEZICĂ URINARĂ
Principiile active din sevă posedă proprietăţi tonice şi antiseptice la nivelul aparatului renal şi urinar. În asociere cu pulberea din frunze de mesteacăn, ea poate sa combată chiar infecţiile cu stafilococi, să regleze diureza şi să stimuleze refacerea funcţionării rinichilor. Se va folosi o cantitate de 500 ml de sevă zilnic timp de 20 zile, perioadă în care vor fi stimulate preponderent Meridianele Vezică Urinară şi Rinichi, prin tehnicile descrise în carte. În plus se va consuma zilnic 4 căni de 250 de ml din maceratul obţinut din frunze de anghinare (Cynara scolymus), frunze de mesteacăn (Betula pendula) şi bace de ienupăr (Juniperus communis). Maceratul se obţine adăugând o lingură plină din amestecul de plante pentru un litru de apă; plantele se lasă în apă la temperatura camerei un interval de 8 ore, se filtrează şi se bea pe parcursul zilei. Ca alternativă putem consuma 2-4 căni pe zi din următorul amestec: mătase de porumb, cozi de cireşe, coada calului, troscot, flori de muşeţel şi de tei, fructe de măceşe. Mod de preparare: se pune apă rece într-un vas de ceramică, la care se adaugă câte o lingură din fiecare plantă menţionată. Conţinutul se fierbe 10 minute, se toarnă într-o sticlă unde se mai lasă la macerat încă 10 minute. Se strecoară conţinutul şi după ce se răceşte, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol, timp de 10 zile pe lună. O altă cură recomandată este cea cu fructe de merişor (3 linguriţe pe zi).

SISTEMUL NERVOS, AFECŢIUNI PSIHICE
O cură cu sevă de mesteacăn, câte 1 litru pe zi, vreme de 3-4 săptămâni poate fi utilizată în tratarea bolilor ce afectează sistemul nervos, gama de aplicaţii mergând de la depresie, anxietate, fobii, epuizare şi astenie, până la afecţiuni neurologice. În cadrul acestei cure mai putem consuma: polen de albine (1 lingură pe zi, dimineaţa pe stomacul gol), kava-kava (contraindicaţii: la gravide, în timpul alăptării, în boala Parkinson, în perioada administrării de medicamente pentru tratarea anxietăţii), sunătoare (o linguriţă rasă de pulbere de plantă de 4 ori pe zi în cure de 70 de zile cu 23 de zile de pauză), mumio (2 comprimate pe zi). Zilnic se mai poate consuma ceai din: calomfir, cerenţel, odolean, roiniţă, gingko-biloba, talpa gâştei, sunătoare, rozmarin, salvie, busuioc şi ginseng (50 de grame de pulbere de plantă din fiecare). Se consumă câte 4 linguriţe pe zi, administrate sublingual (se ţine pulberea 15 minute sub limbă după care se înghite cu apă de izvor sau plată).
Alte recomandări:
– 500 mg de calciu şi 500 mg de magneziu de 2 ori pe zi;
– 700 mg de acid folic de 2 ori pe zi timp de 41 de zile;
– Bupleurum şi Dong-Quai, 1000 mg de 2-3 ori pe zi, câte 14 zile pe lună, la femei se administrează cu 2 săptămâni înainte de menstruaţie;
– Apa de argilă;
– Uleiuri volatice pentru uz extern: busuioc, levănţică, rozmarin, iasomie;
– Coenzima Q10 şi Omega 3;
Meridiane ce pot fi stimulate prioritar: Meridianul Plămâni, Meridianul Vezică Urinară, Meridianul Rinichi, Meridianul Pericard. Este indicat ca exerciţiile să fie executate în aer liber, de preferat dimineaţa, la răsărit.

CANCER
Acidul betulinic, principala substanţă activă din sevă şi din scoarţa de mesteacăn, are efect citostatic asupra celulelor maligne din formaţiunile tumorale de pe sistemul nervos, mai ales la copii. Tratamentul este simplu: se administrează 250-500 ml de sevă pe zi, în cura de 3-6 săptămâni. Apoi tratamentul continuă, dar cu decoct combinat de scoarţa de mesteacăn, câte o cană (250 ml) pe zi. S-au obţinut rezultate pozitive şi în cancerul ovarian, cancerul pulmonar şi cancerul mamar. În medicina tradiţională, de pildă, se recomandă ca adjuvant general în boala canceroasă: seva de mesteacăn (1-2 litru pe zi la adulţi) sau, ca înlocuitor al sevei, decoctul de scoarţă de mesteacăn (0,6-1 litru pe zi la adulţi). Acest tratament poate fi urmat în paralel cu alte terapii, naturale sau alopate, fără a fi pusă în evidenţă vreo incompatibilitate între ele şi aici ne referim la curele cu sucuri naturale din legume şi fructe, cura cu orz verde, cu lucernă, cura Oshawa (aceasta poate fi modificată prin includerea sevei de mesteacăn, doar la recomandarea terapeutului).
Meridiane ce pot fi stimulate: Toate meridianele energetice ale fiinţei umane. Se va începe practica în intervalul orar de maxim energetic al organului afectat după cum urmează:
– se va începe cu exerciţiile de armonizare şi echilibrare pentru organul şi respectiv meridianul afectat;
– se vor efectua în continuare în ordine exerciţiile pentru celelalte meridiane energetice până vom ajunge la meridianul cu care am debutat.
Atenţie! Recomandăm practica acestor exerciţii şi cure sub directa îndrumare a terapeutului dumneavoastră!

GUTĂ
În prima zi se consumă o cantitate de 0,7 litri de sevă de mesteacăn, în a doua zi 0,9 litri etc, ajungându-se în cea de a cincea zi la 1,5 litri, cantitate care se va bea vreme de 20 zile, după care cantitatea scade gradat, cu câte 0,2 litri pe zi, astfel încât în ultima zi de cură se se consume din nou 0,7 litri de sevă.
Alte cure recomandate:
– frunze de mesteacăn (Folium Betulae), infuzie din 2 linguri de frunze la o cană cu apă, 2 căni pe zi, timp de 1 lună de zile;
– decoct de coada calului, o linguriţă de plantă la o cană cu apă, se beau 3 căni pe zi, timp de 30 de zile;
– cura cu fructe de cătină, infuzie din 2 linguriţe de fructe la o cană, se beau 2 căni pe zi timp de 30 de zile;
– ceai de urzică, 2 căni pe zi, timp de 30 de zile;
Meridiane ce pot fi stimulate prioritar: Meridian Vezică Urinară, Meridian Rinichi, Meridian Triplu Încălzitor.

PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

PSORIAZIS
Seva de mesteacăm are efecte excepţionale în psoriazis, fiind un puternic detoxifiant pentru organism. Se tratează, de asemenea, cu comprese cu seva de mesteacăn, care se aplică de două ori pe zi, câte jumătate de oră. După aplicaţie, locul tratat se lasă să stea la aer (fără ca pielea să fie acoperită) vreme de încă jumătate de oră. Se recomandă ca în paralel cu tratamentul extern să se bea seva de mesteacăn, minim un litru pe zi.
Alte cure recomandate:
– cataplasme cu varză (foi de varză zdrobite, aplicate pe locurile afectate) sau cataplasme din argilă, miere de albine şi suc de varză proaspătă;
– băi cu decoct din: busuioc, cimbru, flori de soc, pelin, urzică, mesteacăn, coada racului;
– cura cu ulei din seminţe de in (5 linguri pe zi timp de 30 de zile);
– tinctură de leurdă (4 linguriţe pe zi timp de 6 luni);
– aplicaţii cu cremă din: rădăcină de leurdă zdrobită, ulei din susan;
– postul negru (în care se consumă 2 litri de apă pe zi) alternat cu diferite cure cu crudităţi;
– cataplasme cu tărâţe (tărâţe combinate cu apă călduţă, se amestecă până se formează o cremă subţire şi se aplică pe locurile afectate unde se menţine 30-50 de minute);
Ce nu se consumă: carne, zahăr, margarină, alimente conservate şi modificate genetic, conservanţi, cartofi;
Meridiane ce pot fi stimulate prioritar:
Exerciţii recomandate: exerciţiile din cartea „Momentele zilei – oportunităţi de vindecare şi armonizare a inimii şi a minţii”, scrisă de acelaşi autor sunt utile atunci când afecţiunea se declanşează ca o reacţie de răspuns a fiinţei umane la o traumă emoţională, la stres mărit etc.

 

PURIFICARE, CURA DE SLĂBIRE
Seva de mesteacăn are o extraordinară forţă de a purifica organismul. Un litru pe zi din acest remediu, consumat intern, elimină apa în exces din organism, amplifică tranzitul intestinal, accelerează metabolismul. Asociat cu o dietă săracă în carne, grăsimi şi dulciuri, remediul este ideal pentru o cură de slăbire, ajutând la scăderea accelerată în greutate fără a pune în pericol sănătatea (seva de mesteacăn conţine acizi organici, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu şi cupru, vitamina B – întregul grup, vitamina C şi alte substanţe nutritive). Se consumă câte un litru de sevă pe zi şi în paralel, se masează energic, tot cu sevă de mesteacăn, fiecare parte a corpului ce este afectată de celulită. Tratamentul durează o lună şi are efecte spectaculoase.
Meridiane ce pot fi stimulate prioritar: este indicat să fie stimulate toate meridianele energetice, cu un accent deosebit pe Meridianul Intestin Gros, Meridianul Vezică Urinară, Meridianul Rinichi, Meridianul Triplu Încălzitor, Meridianul Vezică Biliară şi Meridianul Ficat.

RECOMANDĂRI
Este indicat să urmărim fructificarea perioadei din primăvară când seva urcă în tulpina mesteacănului. Este o perioadă extrem de preţioasă în care este vital să ne angrenăm în practica exerciţiilor de armonizare şi echilibrare a meridianelor energetice, în utilizarea sunetelor şi plantelor vindecătoare, a punctelor de presopunctură etc. Seva se recoltează şi se bea pe cât posibil la răsăritul soarelui (doar atunci când circumstanţele o permit). Se poate bea sevă şi în timpul efectuării exerciţiilor şi la finalul lor. Pentru cei la care conjuncturile o permit, recomandăm ca practica exerciţiilor şi consumul de sevă să se intercaleze cu momentul răsăritului de soare. În acele momente speciale sistemul energetic uman poate fi complet purificat şi revitalizat de combinaţia terapeutică menţionată mai sus. Acei practicanţi care sunt capabili să se angreneze cu eficienţă în aceste practici pe perioada curgerii sevei şi fructifică momentele tainice ale răsăritului, aceia îşi vor vindeca afecţiunile, îşi vor regenera sistemul energetic şi îşi vor prelungi considerabil durata vieţii.
Recomandăm ca în această perioadă specială din primăvară să se practice abstinenţa sexuală sau să se ţină cont în această privinţă de sfaturile terapeutului.

PRECAUŢII ÎN ADMINISTRARE
Mesteacănul trebuie utilizat cu precauţie în timpul sarcinii şi în timpul alăptării, consumându-se în cantităţi mici (sub 200 ml) şi monitorizând apariţia oricărui simptom digestiv sau renal neplăcut. Seva nu este indicată pentru copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive. Persoanele care sunt alergice la aspirină nu trebuie să folosească produse care conţin mesteacăn. Datorită efectului pe care îl are asupra rinichilor, mesteacănul nu trebuie folosit de cei aflaţi in criza renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace. Mesteacănul poate produce anumite leziuni uşoare la nivelul pielii şi poate cauza reacţii alergice.

Material extras din cartea “Gândire pozitivă, diete, cure şi regimuri alimentare“ – autor Mihai Moisoiu

Psiholog Mihai Marius Moisoiu

CABINET DE PSIHOLOGIE SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI
PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Tel: 0753937223
Mail: mmmoisoiu@gmail.com
Site: www.mihaimoisoiu.ro

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest