STIMA DE SINE

STIMA DE SINE

Cheia către respectul de sine este conştientizarea cu acurateţe a ceea ce simţi faţă de tine. Eşti singura persoană care poate controla asta şi chiar poţi face o diferenţă. Dacă te placi şi crezi că meriţi lucruri bune în viaţă, te vei respecta pe tine foarte mult. Dacă nu te placi şi te critici excesiv, vei avea un sentiment al respectului de sine foarte scăzut.
Pentru a menţine un nivel optim de autoapreciere şi percepţie pozitivă, este necesar să ţineţi cont de câteva sfaturi: Gândeşte pozitiv despre tine însuţi! – Singura persoană care îţi poate schimba viziunea despre tine eşti tu! Nimeni altcineva nu îţi poate oferi respectul de sine- trebuie să îl construieşti singur plecând de la toate lucrurile pozitive din viaţa ta. Asigură-te că îţi însuşeşti obiceiul de a gândi pozitiv şi învaţă cum să detectezi şi să învingi comportamentele negative. Fii mândru de realizările tale! – Când faci ceva bine, sărbătoreşte! Nu aştepta să-ţi spună altcineva cât de deosebit eşti! Motivează-te singur! Stabileşte-ţi scopuri – Cu cât ai mai mult succes, cu atât te simţi mai bine faţă de tine. Stabilirea scopurilor este un lucru foarte bun, prin care stabileşti şi urmăreşti să ajungi la succes. Te ajută să-ţi construieşti competenţe, un simţ al mândriei şi sentimentul de a fi merituos. Asigură-te ca îţi stabileşti scopuri! Apreciază – ţi valorile şi standardele de viaţă! – Îţi îmbunătăţeşti respectul de sine atunci când acţionezi în conformitate cu valorile tale. Dacă eşti într-o situaţie compromiţătoare, fă tot ceea ce poţi ca să optezi pentru o decizie în acord cu principiile tale.


Atinge-ţi scopurile cu integritate şi nu-ţi submina respectul de sine făcând lucruri mai puţin cinstite. Ţine cont că nu eşti perfect! – Nu fi prea dur cu tine. Cu toţii facem greşeli, şi asta este în regulă, atât timp cât învătăm din ele. Singurele standarde pe care le ai de îndeplinit sunt ale tale: încetează să te îngrijorezi în legatură cu ce cred alţii, focalizează-te pe lucrurile importante pentru tine. Dacă faci asta, încrederea ta în tine va creşte şi va compensa orice obstacol care-ţi va apărea în cale.
Implică-te în activităţi care îţi fac plăcere !– Fii activ; asta îţi îmbunătăţeşte respectul de sine. Activităţile care îţi dau o stare de pozitivă, te ajută să simţi că deţii controlul vieţii tale şi îţi dau un sentiment interior de realizare şi împlinire, pe care îl poţi duce şi în alte domenii ale vieţii tale.

Psiholog Mihai Marius Moisoiu
Tel: 0753937223
Mail: training.reality@gmail.com
Site: www.mihaimoisoiu.ro

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest