LIMBAJUL NONVERBAL  LA VLADIMIR PUTIN (I)
Vladimir Putin attends Seliger 2014 National Youth Forum...epa04374013 Russian President Vladimir Putin talks during the Seliger 2014 National Youth Forum in the Tver Region, Russia, 29 August 2014. Russia will not be drawn into a large-scale conflict, but will fend off any aggression against itself, President Vladimir Putin said on 29 August 2014. EPA/MIKHAIL KLIMENTIEV / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN (I)

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN (I)

DESCOPERĂ SEMNELE NONVERBALE DE PROTECŢIE ŞI APĂRARE

Ce analizăm:

1A! poziţia palmei drepte;

Exteriorul palmei drepte este poziţionat spre interlocutori. VLADIMIR PUTIN ne arată prin această postură că nu poate fi păcălit şi nu poate fi “lovit” prin surprindere. EL este pregătit să se apere, deja percepe în plan subconştient o agresiune îndreptată împotriva LUI şi se protejează în plan simbolic asemeni unui luptător!

Expunerea exteriorului palmei şi a antebraţului ne semnalează că percepe un pericol şi este gata să se apere!

2A! poziţia cotului drept;

EL nu doar expune interlocutorilor partea exterioară a palmei şi a antebraţului ci şi simulează în plan simbolic blocarea unei lovituri pe care simte că ar putea să o primească!

3A! poziţia umărului stâng;

Se sprijină pe cotul stâng, se retrage cu tot trunchiul spre stânga în jos expunând din lateral exteriorul palmei şi a antebraţului drept pentru a simula o eschivă şi a se îndepărta în mod simbolic de interlocutori, de subiectul discuţiei pe care îl consideră o ameninţare, ceva neplăcut pentru EL.

4A! poziţia gâtului şi colţul drept al gurii;

Poziţia gâtului se sincronizează cu restul mişcărilor de apărare: expunerea părţii exterioare a palmei şi a antebraţului drept, ridicarea uşoară a umărului drept şi coborârea umărului stâng. Îşi apropie bărbia de clavicula dreaptă pentru a proteja în “luptă” acest punct vulnerabil! Si palma dreaptă este ridicată la nivelul bărbiei pentru a-i oferi protecţie!

Colţul drept al gurii e uşor ridicat arătând o uşoară stare de dispreţ “Credeţi că vă puteţi pune cu mine! Nu sunteţi de talia mea! Sunt pregătit şi o să vă spulber!” ne transmite nonverbal liderul de la Kremlin la această conferinţă a forumului de tineret Seliger 2014!

Putem sesiza o sincronizare abia perceptibilă între deplasarea uşoară a colţului drept al gurii şi o microcontracţie a muşchilor din partea exterioară a ochiului drept, ceea ce întăreşte şi nuanţează această stare de dispreţ şi de surprindere! “Tocmai voi v-aţi găsit să vă puneţi cu mine!“.

5A! poziţia capului;

VLADIMIR PUTIN retrage puţin capul spre în spate, dar asemeni unui luptător “nu pierde din vedere”  acest subiect neplăcut despre care se discută!

Concluzie:

VLADIMIR PUTIN este un luptător şi în sala de sport şi în politică şi ne arată că şi-a însuşit toate mişcările şi reflexele de apărare şi de…ATAC! 

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: training.reality@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest