LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN (II)
Russia's President Vladimir Putin speaks during the youth forum 'Seliger-2014' at Seliger lake, northern Russia, on August 29, 2014. Putin insisted that Kiev must enter substantial talks with pro-Russian rebels amid a dramatic escalation of the fighting in Ukraine. AFP PHOTO / RIA-NOVOSTI / POOL / MIKHAIL KLIMENTYEV

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN (II)

LIMBAJUL NONVERBAL LA VLADIMIR PUTIN (II)
DESCOPERĂ ACUM SEMNELE NONVERBALE DE AFIRMARE

Ce analizăm:
1B! poziţia palmei drepte şi a degetului arătător;

Degetul arătător drept este corelat în plan simbolic cu afirmarea de sine şi cu o atitudine dominatoare având o conotaţie negativă ce denotă agresivitate, dominare, dorinţa exacerbată a individului de a-şi impune propriile reguli şi inflexibilitate în decizii!
2B! poziţia antebraţului şi a cotului drept – 3B! poziţia umărului drept – 4B! poziţia gâtului şi a bărbiei;

Această poziţionare a umărului drept spre în faţă sus, simultan cu apropierea antebraţului drept de braţ şi încordarea lor sunt menite în plan subconştient să confere o mai mare forţă şi putere simbolurilor exprimate de degetul arătător!

VLADIMIR PUTIN este puţin supărat! Liderul de la Kremlin la această conferinţă a forumului de tineret Seliger 2014! vrea să transmită că “Pot să devin şi rău când cineva mă supără şi încearcă să facă altfel decât cum vreau EU! Toţi trebuie să jucaţi după regulile MELE şi nu accept nici o rebeliune!“. Este clar că EL nu suportă ca cineva să i se opună şi că nu concepe să tolereze aşa ceva!


5B! poziţia umărului şi a braţului stâng;

Această lăsare a trunchiului spre în spate stânga şi coborârea de nivel a umărului stâng sunt menite să acorde o şi mai mare putere mesajului transmis de braţul drept şi de către degetul arătător drept!
6B! poziţia capului şi particularităţile ochiului drept;

Întreaga poziţionare a braţului şi umărului drept, aplecarea pe spate stânga şi această apropiere a bărbiei de umărul drept ne prezintă un VLADIMIR PUTIN ce este “în gardă“, pregătit să “îi pună la punct” pe cei care se abat de la voia lui!

Putem sesiza şi o uşoară supradimensionare a ochiului drept ceea ce denotă o activare preponderentă a emisferei cerebrale stângi şi a funcţiilor de analiză şi sinteză mentală. “Cei care cei care măresc periodic dimensiunea ochiului drept au tendinţa să mintă mai des decât cei care supradimensionează ochiul stâng.”- preluat din carteaSemnele nonverbale ale minciunii în politică, afaceri şi cuplu” – autor Mihai Moisoiu
Concluzie:

Ar fi interesant de analizat manifestările comportamentale şi atitudinale ale tatalui, în familia de origine a lui VLADIMIR PUTIN. Atitudinea dominatoare, lipsa de flexibilitate şi dorinţa exacerbată de a-şi impune “propriile reguli ale jocului“, de multe ori se regăsesc ca sursă într-un comportament al tatălui mai milităros, uşor agresiv, care a încercat să îşi impună propria voinţă în detrimentul celorlalţi!

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

MIHAI MARIUS MOISOIU

Tel: 0753937223

Mail: mmmoisoiu@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest