SEMNIFICAŢIA DURERILOR DE CAP – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

SEMNIFICAŢIA DURERILOR DE CAP – PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Capul reprezintă instanţa superioară a edificiului nostru corporal şi locul unde sunt la ele acasă, raţiunea, înţelegerea şi gândirea. Durerea de cap datorată tensionărilor, stresului, încordării fizice şi psihice apare în situaţiile de viaţă în care omul este supus unor criterii exigente în vederea atingerii unor performanţe, în situaţiile de ascensiune critică la nivel social, profesional ce îl suprasolicită. În spatele durerii de cap găsim adesea o persoană  ambiţioasă, perfecţionistă care încearcă să se impună şi să urce indiferent de piedici în ierarhia socială.

Omul are doi centri: cel al simţirii şi cel al gândirii.

În perioada actuală, s-a dezvoltat mult centrul raţiunii în detrimentul celui al trăirilor, al emoţiilor, al inimii. Nici unul din cei doi centrii nu este mai deosebit decât celălalt, şi nu trebuie ca cineva să aleagă să dezvolte pe unul în defavoarea celuilalt, ci să caute permanent să menţină echilibrul între ei. În majoritatea cazurilor ne implicăm funcţiile gândirii noastre raţionale pentru protecţia eului nostru şi încercăm să ne poziţionăm cu încăpăţânare împotriva destinului nostru pentru a ne asigura dominanţa ego-ului.

PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Capului nu îi este îngăduit să se desprindă prea mult de partea de jos, de inimă, de rădăcinile sale şi astfel, mereu, aceste ascensiuni şi lupte pentru supremaţie, sunt sortite eşecului. Este indicat, ca din când în când să ne mai pierdem capul şi să nu mai judecăm la rece totul, însă datorită umbrelor inconştientului (frustrări, frici etc), vom căuta să ignorăm sentimentele „iraţionale” cum ar fi iubirea, care periclitează serios  raţiunea.

Majoritatea oamenilor ar trebui să reuşească să diminueze influenţa raţiunii, odată cu apariţia iubirii şi dacă ei nu reuşesc…apar durerile de cap. Durerea de cap ne semnalizează că raţionamentele, aspiraţiile şi implicările noastre sunt incorecte. Ea dă semnalul de alarmă atunci când ne chinuim, ne zdrobim capul cu reflecţii sterile pentru a ne asigura supremaţia şi siguranţa faţă de surprizele vieţii. Durerea de cap este o modalitate de a semnala nevoia de desprindere de”eu vreau”, de orice ambiţie şi de orice fixism.

 

Uneori trec ani, în care semnalele de avertizare se succed neobservate, timp în care se cercetează fel de fel de simptome şi posibile diagnostice şi se consumă sacoşe de anelgezice. Doar puţini reuşesc să sesizeze nevoia de curgere către în jos, către  rădăcinile noastre, de armonizare a minţii în inimă.

Ei sunt cei care se vor înderepta, poate, spre realizări mai mari şi mai pe deplin savurate.

 

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI
PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Psiholog Mihai Marius Moisoiu
Tel: 0753937223
Mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest