LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU – ANDREEA MARIN ŞI ŞTEFAN BĂNICĂ – PSIHOLOG SUCEAVA, FĂLTICENI, BRAȘOV

LIMBAJUL NONVERBAL ÎN CUPLU – ANDREEA MARIN ŞI ŞTEFAN BĂNICĂ – PSIHOLOG SUCEAVA, FĂLTICENI, BRAȘOV

În această fotografie putem analiza:

1! poziţionarea picioarelor EI;

Piciorul ei stâng sprijinit pe vârf şi lipit de coapsa lui dreaptă îi dă o senzaţie de intimitate plăcută şi arată dorinţa EI de a fi cu EL, de a fi iubită, de a avea contact fizic cu EL (partea superioară a coapsei semnifică dorinţa puternică de deplasare spre sursa atracţiei, spre persoana dorită).

2! poziţionarea picioarelor LUI;

Vârful piciorului LUI stâng dă sensul orientării interesului  şi este direcţionat spre în afara cuplului. EA nu se află în zona lui de interes!

3! poziţionarea LOR la nivelul taliei şi bazinului;

Datorită modului în care EA şi-a poziţionat tălpile picioarelor la sol putem identificăm o dorinţă inconştientă de a se sprijini pe masculinitatea LUI,  de a avea contact fizic cu EL.

EA ne arată că se poate plia din multe puncte de vedere (mental, emoţional, comportamental) pe tiparul LUI de personalitate. Se expune, devine vulnerabilă prin această investire de încredere în EL. Riscă deoarece îşi părăseşte echilibrul personal pentru a-şi crea un nou echilibru în care depinde de EL (bazinul în plan subconştient reprezintă nevoile  legate de manifestare în planul supravieţuirii, al perpeturării speciei, dorinţelor sexuale, a nevoii de a se şti parte dintr-o familie etc.). Sau poate că acest echilibru personal nu l-a avut niciodată şi caută să îl obţină printr-un EL

PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

Analizând postura LUI observăm o verticalitate ce se sesizează şi la nivel de bazin. El poate să existe la nivel de echilibru interior şi dacă EA dispare. Postura LUI şi în particular punctul de echilibru de la nivelul bazinului arată cu nu caută o echilibrare prin EA.

4! apropierea la nivelul trunchiului şi poziţia palmei EI drepte;

Afectiv EA este a LUI, îi oferă iubire şi aşteaptă să i se ofere. El îi percepe probabil din când în când această nevoie însă postura lui arată că nu e empatic, nu o simte în plan afectiv în funcţie de trăirile EI. Probabil că puţin o consideră o “colegă de apartament” sau o persoană prea puţin “de talia lui” …poate el respectă şi se comportă corespunzător doar cu o EA care îl ţine la respect, pe care o simte puternică, capabilă “să îi trimită la colţ” din când în când.

Subconştient EA simte că nu primeşte ceea ce oferă şi doreşte ca cei din exterior să vadă cuplul LOR,  fiind unul perfect…poate aşa cum şi-ar dori EA să fie.

De aici şi palma EI poziţionată pe partea superioară a abdomenului LUIEste al meu, este bărbatul pe care îl iubesc!“. De aici sesizăm că poate EA e şi puţin cam …posesivă şi acest aspect îl face pe EL să se distanţeze sau că nu e sigură că e doar bărbatul EI!

 

5! poziţionarea LOR la nivelul gâtului şi umerilor;

EA este pliată pe EL este “La pieptul lui!“. EL susţie manifestarea ei…neutru  şi puţin blazat (analizăm poziţia capului LUI, înclinaţia…)!

6! postura EI corporală;

EA are nevoie de EL, se echilibrează prin EL, are nevoie de iubirea LUI, de afecţiunea LUI. Este a LUI.

EL o acceptă!

Concluzie:

Poate că EA ar trebui să îşi dezvolte un echilibru personal şi nu să îl caute într-un EL. Un partener nu îţi poate oferi ceea ce tu nu ai reuşit să îţi contruieşti în propria persoană: un echilibru.

Rişti mereu să fii dezamăgită pentru că vulnerabilitatea, expusă atât de evident, de multe ori face ca partenerul să simtă că poate să domine în mod exagerat, că poate să aibă cerinţe  de multe ori…inacceptabile, să devină posesiv, să aibă un comportament nu totdeauna plin de respect şi afecţiune! Sau…şi mai rău, EL poate să caute o EA cu care să construiască un cuplu mai echilibrat, mai puternic!

De multe ori, în astfel de cupluri EA este dată la o parte cu voia LUI de o EA mai puternică şi mai echilibrată!

CABINET PSIHOLOGIE SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI
PSIHOLOG SUCEAVA, BRAȘOV, FĂLTICENI

MOISOIU MIHAI MARIUS

Tel: 0753937223

Mail: mmmoisoiu@gmail.com

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest