Acțiunea asupra bacteriilor și virusurilor a nanoparticulelor de argint

În lupta cu virusurile de orice tip, argintul coloidal format din nanoparticule de argint prezintă un avantaj mare deoarece, prin lipsa efectelor secundare, nu creează rezistență. Substanța coloidală formată din nanoparticule de argint prezintă avantajul unor proprietăți antiinfecțioase deosebite. Tehnologia de obținere a nanoparticulelor are la bază electroliza în apă deionizată, utilizând un electrod de argint. Procesul tehnologic este complex, din acest motiv suplimentele alimentare pe bază de argint coloidal se obțin doar în fabrici certificate, la standarde farmaceutice și, în nici un caz, acasă.

Studiul realizat de omul de știință Humberto H. Lara de la universitatea americană Winston-Salem, în colaborare cu Laboratorul de Imunologie și Virusologie al Universității Nuevo Leon din Mexic, a evidențiat acțiunea nanoparticulelor de argint în stadiile incipiente ale replicării virale, argintul coloidal blocând pătrunderea în celulă a virusului și exercitând un efect virucid. Nanoparticulele de argint sau ionii de argint când sunt introduși în organism și ajung lângă un virus, o ciupercă sau lângă o bacterie patogenă dezactivează enzimele pe care aceste corpuri agresoare le folosesc pentru a putea respira în interiorul corpului uman și într-un timp scurt patogenii “se sufocă” și mor, apoi sunt evacuați din organismul uman de către sistemul imunitar cu ajutorul circuitului de drenare limfatică.

În studiile efectuate de echipa de cercetare a doctorului Morones s-a descoperit că activitatea antibacteriană a nanoparticulelor de argint, împotriva bacteriilor gram-negative, s-a împărțit în trei pași: (1) nanoparticulele cu dimensiuni de 1-10 nm se atașează de suprafața membranei celulare și perturbă drastic funcțiile normale ale acesteia, cum ar fi permeabilitatea și respirația; (2) aceste nanoparticule sunt capabile să penetreze în interiorul bacteriei și să provoace deteriorări ulterioare prin posibila interacțiune cu compușii conținând sulf și fosfor; (3) nanoparticulele eliberează ioni de argint, care vor contribui în plus la efectul bactericid al nanoparticulelor de argint.

Argintul coloidal distruge doar virusurile și bacteriile patogene, deoarece bacteriile prietenoase sau bune din organism au un alt sistem de metabolizare a oxigenului. Menționăm faptul că organismele patogene nu dezvoltă rezistență la argintul coloidal, acesta putând fi considerat un veritabil sistem imunitar secundar.

Este foarte important să știm faptul că doar nanoparticulele de argint mai mici de 10 nanometri au acțiune antivirală, acest aspect fiind dovedit în 2013 de echipa de cercetători Gaikwad care au remarcat faptul că doar categoria 4-13 nm și 5-23 nm au avut o acțiune antivirală eficientă. Categoria 7-20 nm a avut o acțiune antivirală slabă, iar alte două categorii de nanoparticule, care aveau dimensiuni mai mari de 10 nm, nu au avut o acțiune antivirală sesizabilă.

Medicul Vicky Colvin, de la Rice University, susține că puterea de acțiune a soluției de argint coloidal „este în strânsă legătură cu nivelul concentrației de ioni de argint (Ag+)”. În mod normal orice soluție cu argint coloidal are și aprox. 5-10% ioni de argint – dacă este realizată corect, în apă ultrapură.

Este indicat să verificăm dacă pe eticheta produsului sunt specificate la rubrica „conținut” informații despre dimensiunea particulelor, deoarece dimensiunea nanoparticulei este un criteriu de calitate esențial. Cu cât este mai mică particula, cu atât mai ușor este de asimilat în organism și cu atât mai mare este aria ei de acoperire (raportul dintre dimensiunea particulei și concentrația soluției). Acest aspect este esențial în identificarea eficienței unei soluții coloidale cu particule în suspensie. Un alt factor important este acela că soluția coloidală trebuie să fie transparentă chiar și la concentrații de 77 ppm. O soluție transparentă de argint coloidal ionic arată o dispersie completă a particulelor ultrafine de argint într-o apă foarte pură de calitate farmaceutică.

În această perioadă dificilă când sănătatea este mai importantă ca oricând, este recomandat să utilizăm zilnic argintul coloidal din nanoparticule de argint la recomandarea unui specialist.

 

Psiholog Mihai Moisoiu
Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com

 

Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2020-03-19/Actiunea-asupra-bacteriilor-si-virusilor-a-nanoparticulelor-de-argint#ixzz6JblQpCsr

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest