Terapia prin râs – vindecarea traumelor și a tensiunilor interioare

Terapia prin râs – vindecarea traumelor și a tensiunilor interioare

Vă vom prezenta în cele ce urmează o tehnică avansată de vindecare emoțională cu ajutorul râsului. În cadrul acestui exercițiu vom folosi mai multe tipuri de râs pentru a debloca diferitele zone ale corpului. Vă prezentăm mai jos 7 modulații ale vocii pe care le poate lua cineva atunci când râde.

  1. Hahahaha
  2. Hehehehe
  3. Hihihihi
  4. Hohohoho
  5. Huhuhuhu
  6. Hăhăhăhă
  7. Hîhîhîhî

După cum putem sesiza în cele 7 abordări ale râsului de mai sus am utilizat vocale. Acestea când sunt pronunțate atât individual cât și în asocierile de mai sus, fac să vibreze anumite zone ale corpului, zone corespunzătoare celor 7 centri energetici. Cu ajutorul lor ne putem vindeca în profunzime corpul și emoțiile, putem să eliberăm tensiunile și stresul acumulat în țesuturi, putem vindeca organele și sistemul energetic. Este o practică energetică veche de origine orientală ce ne este foarte accesibilă datorită simplității ei.

Pentru început este indicat să folosim variantele de mai sus pentru a ne da seama ce zone ale corpului vibrează pentru fiecare. Nu trebuie decât să fim atenți și focalizați atât pe voce cât și pe vibrațiile ce se răspândesc simultan în corp. Odată ce am identificat localizările vibrațiilor pentru fiecare din cele 7 variante urmează practica zilnică propriu-zisă. De la acest nivel este indicat să folosim un jurnal în care să notăm zilnic tot ceea ce trăim și percepem legat de această terapie: modificări emoționale, modul în care se eliberează tensiunile acumulate în țesuturi, modificările comportamentale ce apar, gânduri etc.

Că recomandăm pentru început să acordați fiecărui dintre cele 7 variante un interval de practică de 3 minute și să le abordați zilnic pe toate.

Tot ceea ce trebuie să facem este să ne conștientizăm corpul atunci când râdem, gradul de relaxare a lui în general și a abdomenului inferior în particular. Râdem cu întreaga noastră ființă, relaxați, lăsând vibrațiile generate de râs să se răspândească în toată ființa noastră.

Procedând astfel unii dintre noi își vor da seama cât de încordat le este corpul, abdomenul în special, și că un râs sănătos cu participarea întregului corp este uneori aproape imposibil de realizat. Important este să perseverăm în a râde zilnic de cât mai multe ori după indicațiile de mai sus. În scurt, timp tensiunile din întregul corp vor dispărea, starea generală de bine se va îmbunătăți considerabil și ceea ce este mai important, vom reuși din ce în ce mai mult să abordăm orice aspect al vieții cu optimism, calm, echilibru și bună dispoziție.

Stimularea râsului se poate realiza și prin alte metode simple: dimineața, ne întindem în pat în pat, respirăm profund, zâmbim și alegem conștient să întâmpinăm ziua într-un mod optimist; căutăm motive să zâmbim cât mai mult în fiecare zi; petrecem timp cu copii pentru a ne reaminti câtă bucurie și naturalețe ne poate aduce în suflet joaca cu ei; facem o listă cu toate lucrurile bune din viață, astfel încât să vedem jumătatea plină a paharului și să combatem mai ușor emoțiile și gândurile negative; petrecem cât mai mult timp în compania persoanelor optimiste și pozitive; seara, înainte de culcare, ne întindem corpul, zâmbim și vizualizăm un eveniment plăcut din viață care ne-a adus bucurie și liniște sufletească.

Pentru a vă încuraja în practicarea acestor exerciții, prezentăm câteva dintre beneficiile pe care le aduce râsul: îmbunătățește starea de spirit, combate anxietatea, eliberează psihicul de stres, înlătură teama și crește rezistența psihică, previne și susține tratarea depresiei, activează sistemul imunitar, relaxează mușchii. Râsul are efecte pozitive și în plan social consolidând relațiile de cuplu, soluționând sau aplanând conflicte în familie. Când râdem punem în mișcare până la 400 mușchi, iar o singură sesiune de râs de 30 de secunde echivalează cu 5 minute de exerciții aerobice deoarece inspirăm aer în plămâni cu o viteză de 65 de mile pe oră; prin urmare, ne curățăm plămânii și gâtul. Terapia prin râs este extrem de accesibilă, deoarece râsul face parte din natura umană. Bebelușii zâmbesc încă din primele lor zile de viață, semn ca acest proces natural vine de la sine și are un rol important pentru bunăstarea fizică și emoțională. Un copil râde în medie de 300 ori pe zi, iar pe măsură ce creștem acest număr scade, până când, în cele din urmă, nu mai râdem aproape deloc.

Pentru a învăța noi exerciții și a beneficia de efectele pozitive ale acestei practici terapeutice, vă invităm alături de noi în cadrul programului de terapie online „Near you online”.

Close Menu
RSS
Follow by Email
Pinterest